Hoe het begon
Toen wij in 1959 het pand “ de zwarte ram ” (op de Suikerrui 22) kochten, hadden wij nog geen planning voor een bestemming. Toen kwam de heer wijlen “ Jozef In het Panhuis “ (1920-2003) (zie foto) onze stichter op het idee om op de 1ste verdieping een kunstgalerij te beginnen die uitgroeide tot een “ schelpenmuseum “ waar onze privé collectie (verzameling) werd tentoongesteld. Daarna zijn wij begonnen met een kunsthandel die de naam “ De Gouden Ram ” kreeg en waar tekeningen, gravures, kleine schilderijen en keramiek te zien en te koop stonden. Enkel tijd later werden er occasioneel enkele “zeeschelpen” uit de privé verzameling in de vitrine geplaatst en dit werd al gauw een succes. Dit was het begin van een nieuwe wending in onze handelszaak. De hoofdartikels werden “ koralen “ en “ schelpen “ alsook “ curiosa “ van over de hele wereld. Juwelen waren toen al een gewaardeerd bijartikel van o. a. parelmoer, halssnoeren in koraal enzovoort.In de loop der jaren werd de invoer van schelpen en koralen steeds moeilijker door natuurbescherming en invoerrestricties waar wij dan terecht ook volledig achter stonden. Hierdoor werden “mineralen” nog populairder. Al onze artikels worden door onszelf ingevoerd vanuit de vijf continenten wat onze prijzen zeer interessant maakt.

Authentiek 'Japans' interieur
Zoals U misschien al heeft opgemerkt, kunt U achteraan in onze winkel een origineel Japans decor bewonderen welke uniek is in Antwerpen! Deze gaanderij stamt uit de “Edo” periode, ten tijde van de “Togugawa” (zie embleem op foto) shogun. (hier worden onze grotere en zeldzamere stukken tentoongesteld)
Dit decor werd door de familie “Cuperus” per zeilschip ingevoerd en maakte deel uit als decor voor hun theesalon. (einde 19de eeuw)

'Zilver en diamant' museum - DIVA
Onze zaak is gelegen recht tegenover het 'zilver en diamant' museum op de Suikerrui.  meer info - klik hier

Wij, de familie In het Panhuis wil graag haar passie voor de “ eerlijke “ schoonheid van de natuur met U delen.

De Gouden Ram - Suikerrui 22 - 2000 Antwerpen - T +32 (3) 233 29 67 - Find us - [email protected]
openingsuren: Van 10u00 tot 12u30 en van 14u00 tot 18u00 - zaterdag doorlopend van 10u00 tot 18u00
sluitingsdagen woensdag en zondag