Historiek

 Home

 

    flag_FR_32px     flag_UK_32px     flag_DE_32px

Historiek_Cappi

 Hoe het begon

 Toen wij in 1959 het pand “ de zwarte ram ” (op de   Suikerrui 22) kochten, hadden wij nog geen planning  voor een bestemming. Toen kwam de heer wijlen “  Jozef In het Panhuis “ (1920-2003) (zie foto) onze  stichter op het idee om op de 1ste  verdieping een  kunstgalerij te beginnen die uitgroeide tot een “  schelpenmuseum “ waar onze privé collectie  (verzameling) werd tentoongesteld.

 Daarna zijn wij begonnen met een kunsthandel die  de  naam “ De Gouden Ram ” kreeg en waar  tekeningen,  gravures, kleine schilderijen en keramiek  te zien en te  koop stonden.
Enkel tijd later werden er  occasioneel  enkele “zeeschelpen” uit de privé  verzameling in de  vitrine geplaatst en dit werd al gauw een succes.

Dit was het begin van een nieuwe wending in onze handelszaak. De hoofdartikels werden “ koralen “ en “ schelpen “ alsook “ curiosa “ van over de hele wereld. Juwelen waren toen al een gewaardeerd bijartikel van o. a. parelmoer, halssnoeren in koraal enzovoort.

In de loop der jaren werd de invoer van schelpen en koralen steeds moeilijker door natuurbescherming en invoerrestricties waar wij dan terecht ook volledig achter stonden. Hierdoor werden “mineralen” nog populairder.

Al onze artikels worden door onszelf ingevoerd vanuit de vijf continenten wat onze prijzen zeer interessant maakt.

Authentiek 'Japans' interieur

Zoals U misschien al heeft opgemerkt, kunt U achteraan in onze winkel een origineel Japans decor bewonderen welke uniek is in Antwerpen!
Deze gaanderij stamt uit de “Edo” periode, ten tijde van de “Togugawa” (zie embleem op foto) shogun. (hier worden onze grotere en zeldzamere stukken tentoongesteld)
Dit decor werd door de familie “Cuperus” per zeilschip ingevoerd en maakte deel uit als decor voor hun theesalon. (einde 19de eeuw)

'Zilver en diamant' museum - DIVA

Onze zaak is gelegen recht tegenover het 'zilver en diamant' museum op de Suikerrui!
Voor meer info - klik hier
          

Wij, de familie “ In het Panhuis “  heten U van harte welkom op onze website waarmee wij U trachten een beeld te geven van onze voornaamste artikels, activiteiten en nieuwigheden.

De familie In het Panhuis wil graag haar passie voor de “ eerlijke “ schoonheid van de natuur met U delen.


(De Gouden Ram - team: Mattias, Zoë, Annick en Patrick)
 

 

                        

De Gouden Ram • Suikerrui 22 • 2000 Antwerpen • T +32 (0) 3 233 29 67 • F +32 (0) 3 226 18 09 • Route • [email protected]

openingsuren: Van 10u00 tot 12u30 en van 14u00 tot 18u00 - sluitingsdagen woensdag en zondag